PREGUNTES FREQÜENTS

tarracohop01

 

 

 

♦ Qué és el Lindy Hop?
El lindy hop és un estil de ball per parelles amb música swing que alguns negres estadounidencs van popularitzar a Nova York cap als anys 1920, com a una derivació del xarleston. Ràpidament es va estendre els Estats Units durant els anys 1930 i, més tard, a d’altres països.
El lindy hop es balla en principi i clàssicament per parelles. En qualsevol cas, el pas bàsic del lindy hop és de vuit temps, té accent rítmic o swing i està definit a partir d’un patró bàsic de whip. El centre de gravetat dels ballarins es situa per sota del de la posició normal d’estar dempeus, no només perquè els genolls estan doblegats, cosa habitual a balls i danses, sinó perquè el tronc també està lleugerament inclinat cap endavant. El ballarí o parella de ballarins giren sobre un eix imaginari central que roman fix al mateix lloc. Tanmateix, en algunes coreografies de diverses parelles per al públic és possible forçar algun desplaçament. 
Aquí podeu veure uns exemples:
Vídeo 1
Vídeo 2
Vídeo 3

 

♦ Qué és el Rock and Roll?
Com hem explicat cap als anys 20 als Estats Units va sorgir el swing i d’allà el lindy hop, el primer ball que va incloure figures acrobàtiques. Cap als anys ’40 es va transformar en boogie woogie, ballant música més ràpida amb la germinació germinación de la música rock ’n’ roll el 1955, també va sorgir el ball rock ’n’ roll.
Les arrels de la música es troben, sobretot, en el blues, el rhythm and blues, el country, la música folk, el gospel ie el jazz. Ben aviat el gènere va difondre’s a la resta del món i es va anar desenvolupant, donant lloc, posteriorment, al rock modern.
La seva enorme popularitat i la difusió mundial que va tenir li va donar un impacte social únic. Va anar molt més enllà de ser un mer estil musical i, present als films i al nou mitjà de comunicació que era la televisió, va influir en les formes de vida, la moda, les actituds i el llenguatge.
Alguns dels artistes més destacats foren Elvis Presley, Bill Haley, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry i Carl Perkins.
Caracteritzat per un ritme arrollador, el ball del Rock ‘n’ Roll va prendre ràpidament a la joventut per la seva i energia. Es balla lleugerament inclinat cap a la parella i amb un petit moviment de malucs. Es balla amb la parella agafada a una sola mà.
El compàs de la música és de 4 temps però s’utilitza un únic pas de 6 moviments que es repeteix constantment, sumant petites variacions per girar o avançar per la pista. El rock també es pot ballar amb els dinàmics moviments del Jive o acrobàcies i salts.
Vídeo 1

 

♦ No he ballat mai, em puc apuntar igualment?
És clar! No cal que hagis ballat res abans, i en poc temps et podràs defendre. Tampoc cal que tinguis ritme ni que siguis àgil, pots pensar que ets un negat i acabar ballant sense problema, t’ensenyarem pas a pas, tot és ficar-s’hi. Si vols fer classes de Lindy Hop per primera vegada, t’has d’apuntar a B1. El R’n’R és nivell bàsic.


♦ Em puc apuntar als cursos sense parella? 
Són balls que es ballen en parella i les classes han d’estar equilibrades.
Si ets noi, segurament no hi haurà problema per trobar-te parella però si ets noia et recomanem que busquis un acompanyant.
Si finalment no en trobes, apunta’t i et ficarem en llista d’espera.


♦ Ens podem apuntar dues noies a ballar? 

Sí que podeu però heu de tenir en compte que al Lindy/R’n’R com a la majoria de balls en parella els rols son diferents. Una haurà de fer de leader i l’altre de follower. També es poden apuntar dos nois.

 

♦ Qué és un taxi?
Generalment és un noi (o noia) que fa de leader d’un curs superior, que s’apunta a un curs inferior(sense cost) per a fer de parella a alguna noia que no ha trobat parella. D’aquesta manera el noi reforça l’après i la noia pot ballar.

 

♦ Encara tinc més dubtes!
Escriu-nos i tel’s resoldrem! tarracohop@salazero.com